Τόσκας: Χωρίς «συγκρουσιακή διάθεση» η αστυνόμευση στις 17 Νοεμβρίου
Το «ψύχραιμο» μοντέλο που εφαρμόστηκε στα επεισόδια της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα, θα εφαρμοστεί και στην αστυνόμευση των εκδηλώσεων για την 17η Νοεμβρίου, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Το «ψύχραιμο» μοντέλο που εφαρμόστηκε στα επεισόδια της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα, θα εφαρμοστεί και στην αστυνόμευση των εκδηλώσεων για την 17η Νοεμβρίου, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Νίκος Τόσκας συνεχάρη την αστυνομία «για τη χθεσινή αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία έγινε με ψυχραιμία,
με επαγγελματικό τρόπο, με σύνεση, χωρίς διάθεση άσκοπης αντιπαράθεσης
με τους διαδηλωτές, όπως έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα».
Στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, «οι ενέργειες θα είναι σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας και με την πρακτική που εφαρμόστηκε χθες. Που σημαίνει, όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει.
»Ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας, που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων -γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».
Όσον αφορά τη χρήση της βίας από την πλευρά της έννομης τάξης, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Η βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Γιατί εάν γίνει ο κανόνας, προκαλεί και από την άλλη μεριά βία και τέλος ξέρετε ότι δεν υπάρχει. Σκεφτόμαστε τη δημιουργία ήπιου κλίματος, που θα βοηθήσει στη συνέχεια στο σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο. Όχι στην καταστολή, αλλά στην κοινή αστυνόμευση, που εξυπηρετεί άμεσα τον πολίτη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Αταμάν σε Χουάντσο: «Καλή δουλειά φίλε, καταπληκτική άμυνα» (vid)
- Μάγια Χοκ: Πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Netflix «The God of the Woods»
- Δυτική Όχθη: Αντιπροσωπεία της ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν την αύξηση της βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν