
Υπόθεση Πανούση: Mηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενη παραβίαση απορρήτου
Στο θέμα της δημοσιοποίησης απόρρητων εγγράφων στην υπόθεση με τις αποκαλύψεις Πανούση, εστίασαν ο αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι Τόσκας και Παρασκευόπουλος κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων.
Στο θέμα της δημοσιοποίησης απόρρητων εγγράφων στην υπόθεση με τις αποκαλύψεις Πανούση για συνομιλίες πολιτικών στελεχών με ποινικούς ή πρόσωπα καταδικασμένα για υποθέσεις τρομοκρατίας εστίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Προηγήθηκε η επίσκεψη των Παρασκευόπουλου και Τόσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ενώπιον της οποίας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά.
Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων και υπηρεσιών, υπεξαγωγή εγγράφων κ.λπ.
Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται διάλογοι που έχουν το χαρακτήρα απορρήτου και ως εκ τούτου ζήτησαν από την κ. Γκουτζαμάνη να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων που αναπαράγουν τα έγγραφα και τους υποτιθέμενους διαλόγους.
«Αναφέραμε ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Τη δημοσιοποίηση δημοσίων εγγράφων, ενδεχομένως να έχει και νομικό ή και ποινικό ενδιαφέρον» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει τα ζητήματα «της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε».
Την Τρίτη, στον απόηχο των καταγγελιών του Γ.Πανούση και των αποκαλύψεων για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και από την άλλη πλευρά κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με εξωθεσμικούς παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν.
Διαβάστε επίσης
- Βουλή: Εντός της ημέρας η απόφαση για κλήση Πανούση και Ρουμπάτη 11/11/2015 07:30
- «Αστυνομικές ιστορίες» οι καταγγελίες Πανούση, λένε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ 10/11/2015 11:31
- Παρασκευόπουλος: Καμία συζήτηση με εξωθεσμικούς για νομοθετήματα 10/11/2015 10:08
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παίζοντας με τη λογική, τους διαιτητές, το VAR και την… φωτιά των playoffs
- Δορυφόρος της NASA παρακολουθεί την Πόλη του Μεξικού να βυθίζεται
- Παναθηναϊκός: Η επιλογή του Ρογκαβόπουλου για το κρίσιμο τρίποντο και η «κατάχρηση» με τον Λεσόρ
- Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας του 20χρονου: «Αν γυρνούσε το παιδί του πίσω, ας σκότωνε το δικό μου»
- Πιερία: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος 73χρονου – Βρέθηκε νεκρός στην αυλή του
- Νέα Αριστερά: Καμία συναίνεση στην καταστροφική Συνταγματική Αναθεώρηση του Μητσοτάκη