Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαγγελόπουλος: Στο αρχείο η υπόθεση για τα δάνεια στα κόμματα

Παπαγγελόπουλος: Στο αρχείο η υπόθεση για τα δάνεια στα κόμματα

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στο αρχείο μπαίνουν οι υποθέσεις χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από την πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ.Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΧρήστουΚαραγιαννίδη.

Ο τελευταίος χαρακτήρισε τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τη συγκεκριμένη τράπεζα «σκάνδαλο».

Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν λάβει 220 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα, διότι έτσιαπαξιώνεταιόλο το πολιτικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί στο ίδιο τσουβάλι» είπε, και ζήτησε να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο για να μπορέσει ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε ένα βαθμό όλοι επιμερίζονται το βάρος.

«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει», απάντησε το κυβερνητικό στέλεχος.

Αντίδραση από το Ποτάμι

«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας την αναφορά στη Βουλή.

«Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια, κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ή μάλλον τη ζημιά θα την πληρώσουν πάλι οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι» τονίζει το Ποτάμι και καταλήγει:

«Κανείς δε φταίει, κανείς δεν τιμωρείται. Το παλιό πολιτικό σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, ενώνεται όμως όταν είναι να προστατεύσει τον εαυτό του. Και μη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως άλλοθι ότι ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχε όλο το χρόνο να την αλλάξει, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο. Όπως αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά… κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Κατά τα άλλα κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία και της ζητάμε κάθε μέρα και νέες στερήσεις.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024