Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, λέει η κυβέρνηση για τα Λιπάσματα
Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την παραχώρηση της έκτασης των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής μια ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης και για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την παραχώρηση της έκτασης των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής μια ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης και για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι για χρόνια εγκαταλελειμμένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δικαιούνται αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση μας έχει δεσμευτεί να τη διασφαλίσει, όπως ακριβώς έχει σε προτεραιότητα τη στήριξη όλων των υποβαθμισμένων περιοχών της χώρας».
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ έχει αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη έκταση των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.
Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης έρχονται μετά τις αντιδράσεις από την πλευρά της γαλλικής εταιρείας Lafarge και της Aegean Oil του ομίλου Μελισσανίδη, που διαθέτουν εγκαταστάσεις στην περιοχή, καθώς η κυβερνητική απόφαση για απόδοση της έκτασης στο δήμο ακυρώνει κάθε μελλοντική βιομηχανική επένδυση ή επέκταση από τις εν λόγω εταιρείες.
Κι αυτό επειδή αφενός αλλάζει τις χρήσεις γης και από βιομηχανικές τις μετατρέπει σε πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και εκπαίδευσης, αφετέρου γιατί μειώνει δραστικά, από 0,6% σε 0,15%, τους συντελεστές δόμησης, με στόχο την υλοποίηση της εξαγγελίας Τσίπρα.
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442