Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικές χαλαρωτικές ασκήσεις στον 2ο «Καφέ για φροντιστές» ασθενών με άνοια

Ειδικές χαλαρωτικές ασκήσεις στον 2ο «Καφέ για φροντιστές» ασθενών με άνοια

Σε ασκήσεις χαλάρωσης, αλλά και με ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, θα εστιάσει η δεύτερη συνάντηση των φροντιστών ηλικιωμένων που πάσχουν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καφές για φροντιστές» του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων, «ο Νέστωρ» και του Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.

Σε ασκήσεις χαλάρωσης, αλλά και με ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, θα εστιάσει η δεύτερη συνάντηση των φροντιστών ηλικιωμένων που πάσχουν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καφές για φροντιστές» του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων, «Ο Νέστωρ» και του Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.

Η δεύτερη συνάντηση για «καφέ», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, από τις 17.30 έως τις 19.30 μ.μ., στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Αλτσχάιμερ του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ» (2ο όροφος, Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη).

Σε αυτή τη συνάντηση οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία, να χαλαρώσουν με τις βασικές μεθόδους χαλάρωσης, όπως η διαφραγματική αναπνοή και οι νοερές εικόνες, που δρουν ευεργετικά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες, υπό την καθοδήγηση της εξειδικευμένης Ψυχολόγου, Γεωργίας Πρατήλα.

Στόχος των ασκήσεων χαλάρωσης είναι να μάθουν οι φροντιστές να ελέγχουν τις αυτόνομες σωματικές λειτουργίες που εμφανίζονται εξαιτίας του στρες, όπως ταχυκαρδία, εφίδρωση, αίσθημα ασφυξίας, ζαλάδα, διαταραχές στο στομάχι κ.α.και να αποκτήσουν έτσι ένα «εργαλείο», που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του στρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «Καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210-8235050 και 210-8235620.

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024