Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψαράδες έσωσαν 41 πρόσφυγες που ναυάγησαν ανοικτά της Λέσβου

Ψαράδες έσωσαν 41 πρόσφυγες που ναυάγησαν ανοικτά της Λέσβου

Ψαράδες διέσωσαν το απόγευμα της Κυριακής 41 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες που είχαν ναυαγήσει στο ακατοίκητο νησί Παναγιά ανατολικά της Λέσβου. Επειδή στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ και ήταν αδύνατο να πλησιάσουν τα σκάφη του Λιμενικού, ο καπετάνιος του αλιευτικού αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το ακατοίκητο νησί και να ξεκινήσει η διαδικασία διάσωσης.

Ψαράδες διέσωσαν το απόγευμα της Κυριακής 41 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες που είχαν ναυαγήσει στο ακατοίκητο νησί Παναγιά ανατολικά της Λέσβου.

Οι ναυαγοί είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα στο ακατοίκητο νησί, ένα από τα μικρονήσια Τουκμάκια ανατολικά της Λέσβου ανοικτά του Μανταμάδου.

Επειδή στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ και ήταν αδύνατον να πλησιάσουν άλλα σκάφη, αλλά και επειδή οι ναυαγοί σε αυτό κινδύνευαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όταν θα νύχτωνε, ο καπετάνιος του ξύλινου αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης», Στρατής Κάσσος, που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή ακούγοντας την έκκληση του Λιμεναρχείου για βοήθεια αποφάσισε να πλησιάσει και να αρχίσει τη διαδικασία διάσωσης.

Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξαν στο νερό, το πλήρωμα του σκάφους άρχισε να μεταφέρει τους ναυαγούς στο αλιευτικό. Πρώτα τα παιδιά και τις γυναίκες και μετά τους άνδρες.

«Τρεις τρεις ή τέσσερις τέσσερις τους ανεβάσαμε όλους στο καΐκι. Μας βοήθησε ο Θεός και τα καταφέραμε. Το σκάφος κινδύνεψε κι η βάρκα κυριολεκτικά έσπασε» λέει ο κυβερνήτης του αλιευτικού μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου κατέπλευσε με το σκάφος του για να αποβιβάσει τους διασωθέντες.

Όλοι οι διασωθέντες, 28 άνδρες, επτά γυναίκες και έξι μικρά παιδιά, όλοι από το Αφγανιστάν, είναι καλά στην υγεία τους αφού τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο λιμάνι της Μυτιλήνης από εθελοντές και μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς.

Από τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας διασώθηκαν συνολικά 458 πρόσφυγες σε 10 περιστατικά σε Λέσβο, Κω και Φαρμακονήσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024