Ν.Αφρική: Συγκρούσεις φοιτητών – αστυνομίας, ο Ζούμα «παγώνει» τα δίδακτρα
Δακρυγόνα και βομβίδες κρότου - λάμψης πέταξαν σε φοιτητές στην Πρετόρια αστυνομικοί. Οι φοιτητές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών και απαίτησαν να τους απευθυνθεί ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα αυξηθούν τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.
Δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης πέταξαν σε φοιτητές στην Πρετόρια αστυνομικοί.
Οι φοιτητές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών και απαίτησαν να τους απευθυνθεί ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν θα αυξηθούν τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.
Οι φοιτητές διαδήλωναν εδώ και μία εβδομάδα για τις προτεινόμενες αυξήσεις ύψους 10 ή 12% στα δίδακτρα των πανεπιστημίων.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε προτείνει στους φοιτητές αύξηση 6% στα δίδακτρα, πρόταση την οποία απέρριψαν οι φοιτητές.
Τελικά ο Ζούμα «πάγωσε» την αύξηση των διδάκτρων εν μέσω των διαδηλώσεων.
Οι φοιτητικές διαδηλώσεις ήταν οι μαζικότερες στη χώρα, μετά το τέλος του απαρτχάιντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
- O Λεβαδειακός και η ευκαιρία για +9 από τον Παναθηναϊκό – Βόλος και Ατρόμητος «μάχονται» στο Πανθεσσαλικό
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στα Καπετανιανά – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός
- Υπάρχει περίπτωση ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο;
- Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια – Τι προβλέπουν τέσσερις μετεωρολόγοι
- Γιατί το Landman είναι κάτι περισσότερο από πετρελαϊκή προπαγάνδα του «drill, baby, drill»


