
Το πρώτο hot spot για πρόσφυγες στη Λέσβο επισκέπτεται ο Μάρτιν Σουλτς
Το πρώτο ελληνικό hot spot για τους πρόσφυγες, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο. Εκεί θα βρεθούν σήμερα ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν.
Το πρώτο ελληνικό hot spot για τους πρόσφυγες, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο.
Εκεί θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο έλληνας επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, πρόεδρος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζαν Ασελμπορν.
Μαζί τους θα είναι ο διευθυντής τη FRONTEX, Φαμπρίς Λεγγέρι και ο εισηγητής της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγγόνι.
Στο hot spot θα γίνεται η εγγραφή, η ταυτοποίηση, η δακτυλοσκόπηση και η ενημέρωση των εισερχομένων, ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο.
Θα οργανώνονται, επίσης, οι επιχειρήσεις προώθησης του καθενός προς τις ευρωπαϊκές χώρες ή επαναπατρισμού στις χώρες προέλευσής τους.
Τους ευρωπαίους αξιωματούχους θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό
- Πικάσο αξίας ενός εκατομμυρίου σε λοταρία των 100 ευρώ – Ο εγγονός, το πείραμα και το γιατί
- Λουτσέσκου: «Να μιλάτε με τους γονείς σας – Επικοινώνησα ελάχιστα με τον πατέρα μου τον τελευταίο καιρό»
- Πως μια κινεζική εταιρεία παρακολουθούσε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
- Ουγγαρία: Ιστορική ήττα για τον Όρμπαν – Έδωσε συγχαρητήρια στον Πέτερ Μαγιάρ
- Προκριματικό τουρνουά World Cup: Στην 3η θέση η Ελλάδα – Το πανόραμα της διοργάνωσης

