Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στο προσκήνιο και πάλι η Γιόκο Όνο με δήλωσή της που γυρνά το χρόνο πίσω σε μια μυστηριώδη ιστορία. «Ο Τζον Λένον επιθυμούσε να συνευρεθεί ερωτικά με άλλους άντρες, αλλά είχε αρκετές αναστολές», αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα The Daily Beast.

Εδώ και χρόνια διατυπώνονται αιχμές που θέλουν τον Λένον να έχει συνάψει ερωτική σχέση με τον μάνατζερ των Beatles, Μπράιαν Έπσταϊν. Οι εικασίες αυτές είχαν έρθει στην επιφάνεια μέσω της ταινίας του 1991 The Hours and Times, όπου είχαν πέσει στο «τραπέζι» σενάρια για το τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι δύο άνδρες κατά το ταξίδι τους στη Βαρκελώνη.

Την απάντησή της δίνει η Γιόκο Όνο στα διάφορα αυτά σενάρια λέγοντας 24 χρόνια μετά την ταινία ότι πιστεύει πως δεν αποτέλεσαν πραγματικότητα οι υποθέσεις περί ερωτικής συνεύρεσης.

«Ήταν περίπου σαν ερωτική σχέση, αλλά όχι ακριβώς έτσι. Ποτέ δεν επισφραγίστηκε, αλλά ήταν κάτι έντονο. Η ιστορία που μου είπαν ήταν πολύ σαφής και μέσα από αυτή συμπέρανα πως δεν είχαν κάνει έρωτα. Πήγαν όμως στην Ισπανία μαζί και πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που τους ρωτούσαν εάν έχουν ολοκληρώσει», είπε η Γιόκο Όνο γυρνώντας πίσω σε μια παλιά ιστορία, ενώ ανέφερε πως είναι σίγουρη ότι ο Έπσταϊν έκανε κίνηση.

Μπορεί να έκανε λόγο για μια έντονη σχέση ανάμεσα στους δύο και για ερωτική επιθυμία, ωστόσο δεν άφησε περιθώρια για περαιτέρω ερμηνείες, λέγοντας πως ο Λένον τελικά δεν ήθελε να προχωρήσει σε ερωτική συνεύρεση με τον Έπσταϊν.

«Ο Λένον δεν είχε συνάψει ποτέ ερωτική σχέση με άντρα γιατί θα έπρεπε να τον έλκει σωματικά και πνευματικά σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που δεν συναντάται», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνέντευξή της στον Μαρκ Τσάπμαν, που δολοφόνησε τον Λένον το 1980, εκφράζοντας την ανησυχία της. «Θα μπορούσε να προβεί και πάλι σε δολοφονική ενέργεια εάν ήταν ελεύθερος. Μπορεί να ήμουν εγώ το θύμα ή ο γιος μου Σον Λένον. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε».

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο Τσάπμαν πυροβόλησε εναντίον του καλλιτέχνη πέντε φορές, από τις οποίες οι τέσσερις βρήκαν το στόχο τους, τραυματίζοντας τον Λένον θανάσιμα στην πλάτη.
Οι δικηγόροι του δράστη ισχυρίστηκαν ότι έπασχε από ψυχική διαταραχή, ενώ ο ίδιος το 2004 ομολόγησε πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην εγκληματική του ενέργεια ήταν η επιθυμία του να προβληθεί. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και βρίσκεται στη φυλακή από το 1981 παρά τις εκστρατείες που έχουν γίνει για την αποφυλάκισή του και τις οκτώ εφέσεις που έχει ασκήσει.

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr