Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας, διοργανώνει στην Καλαμάτα, η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου - Δράσε - Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου - Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή».

Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας, διοργανώνει στην Καλαμάτα, η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή».

Σε ειδικό Περίπτερο, εντός του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας – «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (επί της οδού Αριστομένους 33), από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής θα διανέμεται έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και για την αξία της κολονοσκόπησης, θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη σχετικό ενημερωτικό βίντεο, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση.

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, παρουσία εκπροσώπων των κορυφαίων τοπικών φορέων.

Επιπλέον, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:15 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου θα διεξάγεται το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.

Ο καρκίνος παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος και τρίτος πιο θανατηφόρος καρκίνος στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας νοσούν κάθε χρόνο και πάνω από 2.500 χάνουν τη ζωή τους.

Η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου έχει ως στόχο να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό ότι η κολονοσκόπηση σε άτομα άνω των 50 ετών είναι η λύση για την πρόληψη της νόσου και να κινητοποιήσει άνδρες και γυναίκες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας (περισσότεροι από 4 εκατομμύρια) στη χώρα μας να εντάξουν τη συγκεκριμένη εξέταση στον τακτικό ιατρικό έλεγχό τους.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr