Εμμένουν οι γιατροί στη διαφωνία τους για πληρωμή με πιστωτική κάρτα
Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη διαφωνία του στην πληρωμή των γιατρών μόνο με πιστωτικές κάρτες από τους ασθενείς, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επανέρχεται στο θέμα. «Διαφωνούμε όταν στοχοποιούνται συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι ή ακολουθούνται πρακτικές που ευτελίζουν την ιατρική λειτουργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη διαφωνία του στην πληρωμή των γιατρών μόνο με πιστωτικές κάρτες από τους ασθενείς, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επανέρχεται στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας δεν διαφωνεί με την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος μέτρων που έχουν στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Όμως, διαφωνεί όταν στοχοποιούνται συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι ή ακολουθούνται πρακτικές που ευτελίζουν την ιατρική λειτουργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Επισημαίνουμε ότι η ιατρική λειτουργία είναι άκρως ευαίσθητη, πολλά, δε, τμήματα των ασθενών, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, θέλουν να κρατήσουν απόρρητη ή μυστική την επίσκεψή στους ιατρούς, ιδιαίτερα όσον αφορά ειδικότητες ψυχιάτρων, ογκολόγων, γυναικολόγων κ.λπ. Και είναι άκρως καχύποπτοι στη διασφάλιση, μέσω ηλεκτρονικής διακίνησης επισκέψεων, του ιατρικού απορρήτου», αναφέρει ο Σύλλογος.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκτιμά ότι καλό θα είναι τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται να αφορούν και τη λειτουργία του κράτους με την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεών του. Όπως αναφέρει για παράδειγμα, η ιατρική επίσκεψη ενός συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ, με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα πρέπει να εξοφλείται άμεσα από τον λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και όχι μετά από μήνες, όπως συμβαίνει σήμερα.
Τέλος, θεωρεί ότι μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς πρέπει να σχεδιαστεί σωστά η εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα και παρενέργειες που θα ακυρώνουν και θα υποβαθμίζουν λειτουργίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προς πώληση η εταιρεία του ατζέντη Κέισι Γουάσερμαν μετά τα emails με τη Μάξγουελ – Μαζικές αποχωρήσεις πελατών
- Νέο βίντεο Ανδρουλάκη στο TikTok: «Όλοι για την Αλλαγή»
- Γαλλία: Η κυβέρνηση κατηγορεί την Ανυπότακτη Αριστερά του Μελανσόν για τη δολοφονία ακροδεξιού στη Λιόν
- Live: Ο Μητσοτάκης στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ
- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποχώρησε από την ΕΟΚ
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις στη μισή Ελλάδα – Πώς δρούσε
