Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε 1,8 εκ. ανέρχονται τα επαγγελματικά αυτοκίνητα VW που εμπλέκονται στο dieselgate -Σε 700.000 τα Seat

Σε 1,8 εκ. ανέρχονται τα επαγγελματικά αυτοκίνητα VW που εμπλέκονται στο dieselgate -Σε 700.000 τα Seat

O όμιλος VW ξεκαθαρίζει το αριθμητικό τοπίο των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων από το dieselgate, συμπληρώνοντας τους αριθμούς των επαγγελματικών οχημάτων VW και Seat που διαθέτουν λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των «ύποπτων» πετρελαιοκίνητων οχημάτων του ομίλου VW καθώς, σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις στελεχών του ομίλου, στα οχήματα με το επίμαχο λογισμικό συμπεριλαμβάνονται 1,8 επαγγελματικά οχήματα VW και 700.000 της ισπανικής φίρμας Seat.

Τον αριθμό των επαγγελματικών VW που εμπλέκονται στο dieselgate ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου, σε δηλώσεις του στο γερμανικό Τύπο, ενώ η Seat εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, εκτός από τον αριθμό των αυτοκινήτων με λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων, αναστέλλει και τις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ισπανικής φίρμας ο αριθμός των αδιάθετων Seat με κινητήρες προδιαγραφών Euro 5, τύπου ΕΑ 189 ανέρχεται σε «λίγα περισσότερα από 3.000» και βρίσκονται στην Ισπανία.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο όμιλος VW, το dieselgate αφορά συνολικά 11 εκατομμύρια οχήματά του παγκοσμίως, εκ των οποίων, τα πέντε εκατομμύρια «ανήκουν» στην φίρμα VW, τα 2,1 εκατομμύρια είναι Audi, τα 1,2 εκατομμύρια Skoda ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοίνωσεις τα 1,8 είναι επαγγελματικά VW και τα 700.000 Seat.

Υπενθυμίζεται ότι τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το dieselgate εξοπλίζονται με κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189, προδιαγραφών Euro5. Όπως έχει επανειλημμένως ο όμιλος VW τα αυτοκίνητα με κινητήρες προδιαγραφών Euro6 συμβαδίζουν πλήρως με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Σε παράλληλη εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, Matthias Mueller, μιλώντας στο πλαίσιο εσωτερικής συνάντησης με υψηλόβαθμα στελέχη για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, «θα εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την συμμόρφωση των diesel κινητήρων με τις απαιτούμενες προδιαγραφές το οποίο και θα υποβληθεί στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές» κάτι που με τη σειρά του αναμένεται να οδηγήσει στην ανάκληση 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων VW, Αudi, Seat και Skoda σε παγκόσμιο επίπεδο.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024