Ειδικός ρόλος συντονιστή για τον Γιάννη Δραγασάκη
Αναβαθμισμένο ρόλο φαίνεται πως επιφυλάσσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος θα έχει ειδικό συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να αναθέσει στον Δραγασάκη την εποπτεία των τριών κύκλων συντονισμού, τη λειτουργία των οποίων ανακοίνωσε την Παρασκευή στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος πιθανότατα θα συντονίζει τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της συμφωνίας και θα προΐσταται των τριών κύκλων της κυβέρνησης. Δηλαδή των κύκλων της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής και των εξωτερικών και άμυνας.
Μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου, ενός κυβερνητικού οργάνου που θα ασχολείται με τα σημαντικά ζητήματα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σ’ αυτήν την άτυπη κυβερνητική επιτροπή θα συμμετάσχουν 6-7 κυβερνητικά στελέχη που προΐστανται επιτελικών υπουργείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έμμα Καρυωτάκη: Σε δίκη παραπέμπεται και η συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ
- Γιώργος Μπότας: Κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»
- «Απέτυχε» το πρόγραμμα καθαρισμού του Έβερεστ – Η κορυφή του κόσμου έγινε χωματερή
- Ο βοηθός του Ομπράντοβιτς τα έβαλε με την Παρτιζάν: «Ξαφνικά βρήκε χρήματα για έναν παίκτη όπως ο Πέιν»
- Σοκ στην Ιταλία μετά τον θάνατο μητέρας και κόρης από τροφική δηλητηρίαση – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τράπεζες: Αλλαγές στις συναλλαγές λόγω Πρωτοχρονιάς