Σπίρτζης: Υπερβολικές χρεώσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Υπερβολικές χρεώσεις των καταναλωτών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με διάφορα τερτίπια, όπως είπε, διαπίστωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Υπερβολικές χρεώσεις των καταναλωτών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με διάφορα τερτίπια, όπως είπε, διαπίστωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε αυτή την αποκάλυψη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον νέο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και τον νέο υφυπουργό, Δημήτρη Καμμένο.
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι αυτό το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό του πόσο στρεβλά έχει δομηθεί το σύστημα, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκε με αυτό το θέμα που είχε ανοίξει ο ίδιος από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο με τις ανεξάρτητες Αρχές.
Αναφερόμενος στη νέα θητεία του τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε» και συμπλήρωσε ότι ο τομέας των έργων και των υποδομών αποτελεί τον πυρήνα της προσπάθειας για να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση και να υπάρξουν έσοδα στο κράτος.
Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Χριστοδουλάκη και ανακοίνωσε ότι θα τον έχει άτυπο σύμβουλό του στο υπουργείο για μεγάλα έργα που χρειάζονται ιδιαίτερη επιμέλεια, όπως ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης.
Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποίησε τη φράση «ω γέροντα η ευχή» που έχει γίνει σλόγκαν το τελευταίο διάστημα σε κοινωνικά δίκτυα για να περιγράψει ότι επιβεβαιώθηκε η ευχή που του είχε δώσει ο κ. Χριστοδουλάκης όταν ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός, να επιστρέψει στο ίδιο υπουργείο.
Επίσης, άφησε αιχμές για την ηγεσία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, η οποία έχει υποβάλλει αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο για χρωστούμενα του 2011 και του 2012 προς τον Οργανισμό που αφορούν την επιδότηση μετακινήσεων στις αστικές συγκοινωνίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και ανέργων.
«Η διοίκηση του ΟΑΣΑ φαίνεται ότι έχει άλλους συνεργάτες και όχι τις ελληνικές κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά, τοποθέτηση που φαίνεται να συνδέεται με παλαιότερη δήλωσή του ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ συνεργαζόταν απευθείας με τους δανειστές. Σημειώνεται, ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ δεν είχε αντικατασταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Πάντως, όπως εξήγησε η γγ Μεταφορών, Πέτη Πέρκα, αυτά τα ποσά αφορούν επιχορηγήσεις του 2011 και του 2012.
Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός, Δημήτρης Καμμένος, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα στον δρόμο του μεταξιού και η θέση της έχει κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο στις σχέσεις της Κίνας, της Ινδίας και γενικότερα της Ασίας με την Ευρώπη, κάτι που θα πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας για να προσελκύσει επενδύσεις». «Οι υποδομές αποτελούν το βασικότερο πυλώνα για την ανάπτυξη μίας χώρας» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442