Η άγνωστη Πομπηία: Ανακαλύφθηκε προρωμαϊκός τάφος
Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο διευθυντής του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας. Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους αρχαιολόγους να μελετήσουν μια ιστορική περίοδο που έχει ερευνηθεί ελάχιστα μέχρι τώρα στην Πομπηία.
Γάλλοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως τάφο της προρωμαϊκής εποχής που είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση στην Πομπηία, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο διευθυντής του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας.
«Η Πομπηία παραμένει μια ανεξάντλητη πηγή επιστημονικών ανακαλύψεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάσιμο Οσάνα.
Ο τάφος που ανακαλύφθηκε από την ομάδα του κέντρου Ζαν Μπεράρ ανάγεται στην εποχή των Σαμνιτών, δηλαδή στον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στην Πύλη του Ερκολάνο.
Περιείχε αγγεία και αμφορείς τέλεια διατηρημένους και αποτελεί μια σπάνια μαρτυρία των ταφικών εθίμων της εποχής αυτής.
Η ανακάλυψη αυτή επιτρέπει στους αρχαιολόγους να μελετήσουν μια ιστορική περίοδο που «έχει ερευνηθεί ελάχιστα μέχρι τώρα στην Πομπηία», εξήγησε ο Οσάνα, που είναι και ο ίδιος αρχαιολόγος και ανέλαβε διευθυντής πριν από δύο χρόνια. «Οι ανασκαφές αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η Πομπηία παραμένει ακόμη μια ζωντανή πόλη, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε» πρόσθεσε.
Η αρχαία ρωμαϊκή πόλη, που διατηρήθηκε στον χρόνο όταν θάφτηκε κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου, στις 24 Αυγούστου του 79μ.Χ., είναι ο δεύτερος σε αριθμό επισκεπτών αρχαιολογικός χώρος της Ιταλίας, μετά το Κολοσσαίο της Ρώμης. Πέρσι την επισκέφθηκαν 2,7 εκατομμύρια τουρίστες.
Χιλιάδες άνθρωποι -αρχαιολόγοι, τεχνίτες και ειδικοί- εργάζονται αυτήν την περίοδο στον αρχαιολογικό χώρο, σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Live η κρίσιμη 8η αγωνιστική των play out της Super League
- Η Alter Ego Ventures επενδύει στην Alterlife
- Βέσελι: «Σταματάω με ευγνωμοσύνη και περηφάνια»
- Κρήτη: «Δεν θυμάται, μου είπε μόνο ότι την πάτησε αυτοκίνητο και τσακώθηκαν», λέει η μητέρα της 28χρονης που βρέθηκε αιμόφυρτη
- Τόμπσον: «Αυτό είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας μου»
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης – Ελεύθεροι οι 39 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ


