Γερμανία: Εμπρησμός σε χώρο που επρόκειτο να γίνει κέντρο για πρόσφυγες
Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε χώρο που επρόκειτο να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο νοτιο-δυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε χώρο που επρόκειτο να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο νοτιο-δυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Το τελευταίο διάστημα αρκετά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία έχουν γίνει στόχος εμπρησμών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν βρισκόταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βερτχάιμ την ώρα της επίθεσης. Οι αστυνομικοί σημείωσαν ότι η είσοδος στο κτίριο είναι αδύνατη, εξαιτίας της φωτιάς.
Η επίθεση έρχεται την ώρα που το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) εκφράστηκαν υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για την παροχή ασύλου.
«Αυτοί που δεν κινδυνεύουν πρέπει να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν τη Γερμανία» σημείωσε η αντιπρόεδρος του CSU, Γκέρντα Χάσελφελντ, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.
«Πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες. Χρειαζόμαστε ενέργεια και πόρους για αυτούς που φεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάτι καλό μαγειρεύεται: Ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Heat 2» – Όλα όσα γνωρίζουμε
- Τα δύο υπέροχα γκολ του Γιαμάλ στο πρώτο ημίχρονο του Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (vids)
- Τεχεράνη: Δορυφορική εικόνα δείχνει καταστροφές στην επίσημη κατοικία του Χαμενεΐ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
