Κανονικά προσήλθαν οι συμβασιούχοι του Καναλιού της Βουλής παρά την «έξωση»
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, οι οποίοι την Παρασκευή προσήλθαν κανονικά στον χώρο εργασίας τους, παρά την απαγόρευση εισόδου που τους επιβλήθηκε.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, οι οποίοι την Παρασκευή προσήλθαν κανονικά στον χώρο εργασίας τους και καταγγέλλουν εκδικητική αντιμετώπιση από την πρόεδρο της Βουλής.
Παρά την απαγόρευση εισόδου που είχε γνωστοποιηθεί την Πέμπτη από τη συντονίστρια του καναλιού Κατερίνα Κατωτάκη, κατόπιν -όπως τους είπε- προφορικής εντολής του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, οι δημοσιογράφοι προσήλθαν κανονικά στο κτίριο της οδού Αμαλίας όπου στεγάζονται τα γραφεία τους.
Διαβάστε επίσης:
- Ένταση στη Βουλή με τους συμβασιούχους του καναλιού
- «Έξωση» συμβασιούχων δημοσιογράφων του Καναλιού της Βουλής
Όπως δήλωσαν, οι αστυνομικοί που φυλούν το κτίριο δεν προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, καθώς δεν υπήρχε καμία γραπτή εντολή.
«Ας σταματήσει πια η στοχοποίηση των απλήρωτων συμβασιούχων δημοσιογράφων με αβάσιμες κατηγορίες. Είμαστε άνεργοι και όχι άβουλοι» δήλωσαν οι εκπρόσωποι τους.
Η δημοσιογράφος Άντζελα Τσιφτσή κάλεσε τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους το πρόβλημα των συμβασιούχων της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά «το νομισματοκοπείο από το Σύνταγμα δεν είναι μακριά».
Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής ότι της επιτίθεται προσωπικά «με ανοίκειο, προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και χρησιμοποιώντας εκφράσεις, που δεν συνάδουν με το θεσμικό της ρόλο» και ότι προσβάλλει «τον αγώνα περισσότερων από 30 απλήρωτων συμβασιούχων, τους οποίους η ίδια κατέστησε ομήρους»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»
