Μείωση 4,2% κατέγραψε σε ετήσια βάση ο δείκτης μισθών στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών), χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών) στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2015. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013 είχε καταγραφεί μείωση 2%.

Σύμφωνα με τηνΕΛΣΤΑΤ,ο ίδιος δείκτης, με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών, υποχώρησε κατά 2,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014, έναντι μείωσης 2,7% που είχε σημειώσει κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Με διόρθωση εργάσιμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, ο συγκεκριμένος δείκτης το β’ τρίνηνο μειώθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 2% που παρουσιάστηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Σημειώνεται ότι σκοπός του δείκτη μισθών είναι η καταγραφή της μεταβολής του ωρομισθίου ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας. Ως ωρομίσθιο ορίζεται το πηλίκο των ακαθάριστων αμοιβών προς τις πραγματοποιηθείσες ώρες εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ