Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος που έδωσε μορφή στον Αιμίλιο το Μήλο, στον Βρασίδα το Κρεμμύδι, στη Μαρουλία το Μαρούλι και σε άλλους αγαπημένους ήρωες της θρυλικής «Φρουτοπίας», Νίκος Μαρουλάκης.

Ο Νίκος Μαρουλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Από το 1960 ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία. Γελοιογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά από το 1960 έως το 1967.

Το πρώτο του παιδικό βιβλίο «Αυγουστίνος, η φάλαινα θαύμα», με κείμενο και εικόνες του ίδιου εκδόθηκε το 1979 από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ακολούθησαν τέσσερα βιβλία του στις εκδόσεις Καστανιώτη, «Το μαγικό τσουκάλι», «Οι πιο μικροί μας φίλοι», «Το τσίρκο Ραμπίνο» και «Ο κύριος Σαρανταποδαρούσας». Συγχρόνως, ασχολήθηκε και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, με κόμικς και με γελοιογραφίες.

Εικονογράφησε περισσότερα από 200 παιδικά βιβλία, ανάμεσά τους την «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά. Το πρώτο βιβλίο της «Φρουτοπίας» που δημιούργησαν οι Τριβιζάς και Μαρουλάκης, κυκλοφόρησε το 1983.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Γερμανία, ενώ έλαβε μέρος σε αρκετές διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Είχε βραβευτεί στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Βερολίνου, του Τόκιο και του Vercelli της Ιταλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ