Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεδίο μάχης το Κίεβο, ένας νεκρός και 100 αστυνομικοί τραυματίες

Πεδίο μάχης το Κίεβο, ένας νεκρός και 100 αστυνομικοί τραυματίες

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν στο Κίεβο, αφότου το Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, την οποία απαιτούσαν οι Δυτικοί και αποδίδει περισσότερη αυτονομία στις εξεγερμένες φιλορωσικές ανατολικές περιοχές. Ένας άνδρας της εθνικής φρουράς σκοτώθηκε από σφαίρα στην καρδιά και τουλάχιστον 100 ακόμα τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας που εκσφενδονίστηκε από το πλήθος κατά του κλοιού των δυνάμεων ασφαλείας έξω από τη Βουλή. Φωτορεπορτάζ

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν στο Κίεβο, αφότου το Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, την οποία απαιτούσαν οι Δυτικοί και αποδίδει περισσότερη αυτονομία στις εξεγερμένες φιλορωσικές ανατολικές περιοχές. Ένας άνδρας της εθνικής φρουράς σκοτώθηκε από σφαίρα στην καρδιά και τουλάχιστον 100 ακόμα τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας που εκσφενδονίστηκε από το πλήθος κατά του κλοιού των δυνάμεων ασφαλείας έξω από τη Βουλή.

«Ένα μέλος της Εθνικής Φρουράς σκοτώθηκε από σφαίρα τυφεκίου στην καρδιά» δήλωσε το απόγευμα στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Εκτός του ότι χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες, οι προβοκάτορες χρησιμοποίησαν και πυροβόλα όπλα» πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν από την έκρηξη αντικειμένου που εκτοξεύτηκε από τους διαδηλωτές. Πιθανότατα επρόκειτο για ρουκέτα, καθώς άφηνε πίσω του μια γραμμή από καπνό.

Δέκα εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας αστυνομικός ακρωτηριάστηκε στο πόδι, όπως μετέδωσε το ουκρανικό Interfax. Κατά πληροφορίες τραυματίστηκαν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα.

Διακόσιοι εξήντα πέντε βουλευτές, με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να ανέρχεται στους 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης αυτής σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που συνοδεύτηκε από διαμαρτυρίες της Δεξιάς μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Λίγο μετά την απόφαση, ομάδα διαδηλωτών έξω από το Κοινοβούλιο προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά ανακόπηκε από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον του πλήθους.

Η έγκριση της νομοθεσίας για το ειδικό καθεστώς σε μέρη του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τα οποία ελέγχονται κυρίως από φιλορώσους αυτονομιστές, αποτελεί βασικό στοιχείο της συμφωνίας ειρήνευσης που επετεύχθη τον Φεβρουάριο στο Μινσκ.

Σποραδικές συγκρούσεις ωστόσο ανάμεσα στις δύο δυνάμεις, κατά τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους στρατιώτες αλλά και άμαχοι, υπονομεύουν σχεδόν καθημερινά την εκεχειρία.

Το Σάββατο, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το σχέδιο για μία νέα πλήρη κατάπαυση του πυρός, η οποία πρόκειται να ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου και την οποία στηρίζουν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024