Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 vintage σειρές και ταινίες

10 vintage σειρές και ταινίες

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου Σειρές και ταινίες που άφησαν το δικό τους στίγμα και που πλέον, θεωρούνται ρετρό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως κάθε φορά τις παρακολουθούμε με την ίδια ανυπομονησία και τις απολαμβάνουμε, σαν να μην πέρασε μια μέρα! The Karate Kid (1984) Μια αυθεντία στο κουνγκ φου, ο Κύριος Χαν, μυεί τον νεαρό Ντρε […]

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Σειρές και ταινίες που άφησαν το δικό τους στίγμα και που πλέον, θεωρούνται ρετρό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως κάθε φορά τις παρακολουθούμε με την ίδια ανυπομονησία και τις απολαμβάνουμε, σαν να μην πέρασε μια μέρα!

The Karate Kid (1984)

Μια αυθεντία στο κουνγκ φου, ο Κύριος Χαν, μυεί τον νεαρό Ντρε στην πολεμική αυτή τέχνη. Ο Ντρε είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού, μέσω της εκπαίδευσής του μαθαίνει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω από όλα μια διαδικασία ωριμότητας και ψυχραιμίας και καταφέρνει έτσι, να αντιμετωπίσει όσους του ασκούν bullying. Η ταινία θεωρείται διαχρονική έως και σήμερα, ενώ ο Τσάκι Τσαν θεωρήθηκε ο πιο κατάλληλος μέντορας.

Τα Φιλαράκια (1994-2004)
Η σειρά- σταθμός της τηλεοπτικής σκηνής, πραγματεύεται τη ζωή έξι φίλων που ζουν στο Μανχάταν, τριών αγοριών και τριών κοριτσιών. Μαζί ζουν τις καθημερινές περιπέτειες, μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Η αμερικανική κωμική σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2004.

Sex and the city (1998-2004)
Τέσσερις γυναίκες ζουν στη Νέα Υόρκη και η ερωτική τους ζωή αποτελεί το καθημερινό αντικείμενο συζήτησης. Μέσα από διάφορες και ποικίλες περιπέτειες αναρωτιούνται, μαθαίνουν και προβληματίζονται σχετικά με τις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Μετά την ολοκλήρωση των κύκλων της σειράς, ακολούθησαν δυο κινηματογραφικές προβολές, ως η συνέχεια της ζωής των τεσσάρων πρωταγωνιστριών.

Dirty Dancing (1987)
Ο Τζόνι (Πάτρικ Σουέιζ) παραδίδει μαθήματα χορού και ξεσηκώνει τους θεατές, ακόμη και 28 χρόνια μετά! Η ταινία που δεν εντυπωσίασε κανέναν στις πρώτες προβολές, κατάφερε να εκτοξεύσει το box office και να μας κάνει όλους να χορεύουμε στους ρυθμούς της.

The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996)
Η κωμική σειρά αμερικανικής παραγωγής πραγματεύεται τη ζωή της ευκατάστατης οικογένειας Μπανκς, που ζει στην αριστοκρατική περιοχή Μπελ Ερ στην Καλιφόρνια. Η ήρεμη ζωή της οικογένειας αναστατώνεται, όταν ο πατέρας δέχεται να φιλοξενήσει τον ανιψιό του, Γουίλ. Ο Γουίλ, είναι ατίθασος, αυθόρμητος και έχει μεγαλώσει στους δρόμους της Φιλαδέλφεια. Ταράζει τα ήρεμα νερά των Μπανκς και βρίσκεται μπλεγμένος συχνά σε ευφάνταστες καταστάσεις!

Rugrats (1990-2006)
Στο επίκεντρο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων βρίσκονται οι «περιπέτειες» τεσσάρων μωρών. Βλέπουμε τη ζωή τους να ξετυλίγεται, τα ακούμε να μιλούν και όπως πάντα στις παιδικές σειρές, οι ενήλικες αδυνατούν να φανταστούν τι σκαρώνουν τα μικρά!

Boy meets world (1993-2000)
Ο έφηβος Κόρι Μάθιους μεγαλώνει και αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα με την οικογένεια και τους φίλους του. Η σειρά «παρακολουθεί» τον Κόρι από την εφηβεία έως και τη ζωή του στο κολέγιο, ως παντρεμένος πια άντρας.

Το ξωτικό των Χριστουγέννων (2003)

Ο Μπάντι, το «αιώνιο» παιδί, μεγάλωσε από λάθος μαζί με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη. Προσπάθησε να ενταχθεί στην κοινωνία των ξωτικών, χωρίς επιτυχία ωστόσο, καθώς η ανθρώπινη φύση του δεν άργησε να φανεί. Ο Μπάντι, λοιπόν, αποφασίζει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων και να αναζητήσει τους πραγματικούς του γονείς. Κλασική πια ταινία, που παρασύρει στον μαγικό της κόσμο μικρούς και μεγάλους!

Duck Tales (1987-1990)

Η σειρά κινουμένων σχεδίων, που πραγματεύεται τις περιπέτειες του δισεκατομμυριούχου Σκρουτζ ΜακΝτακ και των ανιψιών του. Ιστορίες που έχουν κρατήσει συντροφιά σε γενιές και γενιές και έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον χώρο των κινουμένων σχεδίων.

The Powerpuff Girls (1998-2005)
Η σειρά κινουμένων σχεδίων περιγράφει τις περιπέτειες τριών κοριτσιών με υπερ-δυνάμεις, που ζουν στην φανταστική πόλη Townsville και πολεμούν τους εγκληματίες. Η σειρά είχε προταθεί για μεγάλο αριθμό βραβείων και το 2014 ανακοινώθηκε ότι θα προβληθεί ξανά κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

entertainment.in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024