Οι γερμανικές εξαγωγές ευάλωτες στην κινεζική κρίση
Αύξηση 1,6% κατέγραψε το ΑΕΠ της Γερμανίας στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2015 σε ετήσια βάση, ωθούμενο από τις εξαγωγές.Η κρίση στην Κίνα γεννά ανησυχίες για το γερμανικό ΑΕΠ. Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την ασιατική χώρα ανέρχονται στο 6,6% των συνολικών της εξαγωγών, και αγγίζουν σε αξία τα 100 δισ. ευρώ ετησίως.
Αύξηση 1,6% κατέγραψε το ΑΕΠ της Γερμανίας στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2015 σε ετήσια βάση, ωθούμενο από τις εξαγωγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας το εξωτερικό εμπόριο στήριξε τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, ωστόσο η εγχώρια ζήτηση κινήθηκε πτωτικά, και έδειξε σημάδια αποδυνάμωσης.
Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προκαταρκτική εκτίμηση για αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 1,6% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το εξωτερικό εμπόριο συνέβαλε με 0,7% στο ΑΕΠ, ενώ αντιθέτως η εγχώρια ζήτηση αφαίρεσε 0,3%.
Η κρίση στην Κίνα γεννά ανησυχίες για το γερμανικό ΑΕΠ. Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την ασιατική χώρα ανέρχονται στο 6,6% των συνολικών της εξαγωγών, και αγγίζουν σε αξία τα 100 δισ. ευρώ ετησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 68-72: Σπουδαίο «διπλό» για τον «Δικέφαλο» με πρωταγωνιστή τον Ταϊρί (vid)
- Γάζα: «Συλλογική τιμωρία» – Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 700 συγγενείς δημοσιογράφων
- Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Ivan Greko: Στο Αυτόφωρο τη Δευτέρα μετά την ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
- Μεταγραφική ενίσχυση για τον Άρη
- Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο
