Οι γερμανικές εξαγωγές ευάλωτες στην κινεζική κρίση
Αύξηση 1,6% κατέγραψε το ΑΕΠ της Γερμανίας στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2015 σε ετήσια βάση, ωθούμενο από τις εξαγωγές.Η κρίση στην Κίνα γεννά ανησυχίες για το γερμανικό ΑΕΠ. Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την ασιατική χώρα ανέρχονται στο 6,6% των συνολικών της εξαγωγών, και αγγίζουν σε αξία τα 100 δισ. ευρώ ετησίως.
Αύξηση 1,6% κατέγραψε το ΑΕΠ της Γερμανίας στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2015 σε ετήσια βάση, ωθούμενο από τις εξαγωγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας το εξωτερικό εμπόριο στήριξε τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, ωστόσο η εγχώρια ζήτηση κινήθηκε πτωτικά, και έδειξε σημάδια αποδυνάμωσης.
Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προκαταρκτική εκτίμηση για αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 1,6% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το εξωτερικό εμπόριο συνέβαλε με 0,7% στο ΑΕΠ, ενώ αντιθέτως η εγχώρια ζήτηση αφαίρεσε 0,3%.
Η κρίση στην Κίνα γεννά ανησυχίες για το γερμανικό ΑΕΠ. Οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την ασιατική χώρα ανέρχονται στο 6,6% των συνολικών της εξαγωγών, και αγγίζουν σε αξία τα 100 δισ. ευρώ ετησίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

