Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο βραβεία για το «Chevalier» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Δύο βραβεία για το «Chevalier» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Με δύο διακρίσεις επιστρέφει από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη («Attenberg», «The Capsule»). Ειδικότερα η ταινία απέσπασε την ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας σε όλο το βασικό ανδρικό καστ της ταινίας, με τους Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη, Βαγγέλη Μουρίκη, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Πυρπασόπουλο και Σάκη Ρουβά.

Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο: Την ειδική μνεία της επιτροπής και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας σε όλο το βασικό ανδρικό καστ της ταινίας (Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς).

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Κάλιν Νέτζερ, ενώ τα βραβεία παρέλαβαν στην τελετή λήξης στις 22 Αυγούστου η σκηνοθέτης Αθηνά Τσαγγάρη – και εκ μέρους των έξι πρωταγωνιστών, οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου και Πάνος Κορώνης.

Το Chevalier έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival, 5 – 15 Αυγούστου 2015), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προβληθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο (ενότητα Contemporary World Cinema). Παράλληλα, η Τσαγγάρη θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center (53ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης).

Η ιστορία της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Αθηνάς Τσαγγάρη έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το «Attenberg» που διακρίθηκε διεθνώς ενώ, ενδιάμεσα και ανάμεσα σε άλλα, η σκηνοθέτης γύρισε το μικρού μήκους «The Capsule», πρωταγωνίστησε στο «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και συνεχίζει να ετοιμάζει το φιλόδοξο σχέδιο επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Duncharon».

Η ταινία αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.

To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες, από την εταιρεία διανομής Feelgood.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024