Μετά τις χαοτικές σκηνές του Σαββάτου, η κατάσταση στα σύνορα ΠΓΔΜ και Ελλάδας εξομαλύνεται καθώς περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τη μεθόριο και συνεχίζουν το ταξίδι τους με προορισμό τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Αισθητά μειωμένη η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτών της ΠΓΔΜ στην ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Οι περισσότεροι από όσους πέρασαν κατευθύνθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, απ’ όπου με τρένα που δρομολογήθηκαν εκτάκτως, με λεωφορεία που ήρθαν από όλη σχεδόν τη χώρα, αλλά και με ταξί, συνέχισαν το ταξίδι τους μέχρι τον επόμενο «σταθμό» τους που είναι το Ταμπάνοβτσε, στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ.

Από εκεί περνούν τα σύνορα με την Σερβία και πηγαίνουν στην πόλη Πρέσεβο. Το εισιτήριο με το τρένο από τη Γευγελή μέχρι το Ταμπάνοβτσε κοστίζει 10 ευρώ, με τα λεωφορεία κυμαίνεται στα 12 ευρώ, ενώ με ταξί η τιμή ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Την Κυριακή συνολικά περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στο έδαφος της Σερβίας.

Η παρουσία των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα είναι, από το πρωϊ, αισθητά μειωμένη και επιτρέπουν στους πρόσφυγες να περάσουν, ανά ομάδες, τα σύνορα και να κατευθυνθούν πεζή, κατά μήκος των γραμμών, μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό προς την Γευγελή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας