Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο φέρεται να δείχνει τον «Τζιχαντιστή Τζον» να απειλεί ότι θα γυρίσει στη Βρετανία

Βίντεο φέρεται να δείχνει τον «Τζιχαντιστή Τζον» να απειλεί ότι θα γυρίσει στη Βρετανία

Βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τον «Τζιχαντιστή Τζον», τον δήμιο της ISIS που είχε ζήσει στη Βρετανία και ήταν ο υπεύθυνος στα φρικτά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς ομήρων, δημοσιεύει η Daily Mail. Στο βίντεο, ένας άνδρας με ακάλυπτο το πρόσωπό του (σε αντίθεση με τα προγενέστερα βίντεο) δηλώνει ο Μοχάμεντ Εμουάζι και λέει ότι «θα συνεχίσει να κόβει κεφάλια απίστων» και ότι «θα επιστρέψει στη Βρετανία».

Βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τον «Τζιχαντιστή Τζον», τον δήμιο της ISIS που είχε ζήσει στη Βρετανία και ήταν ο υπεύθυνος στα φρικτά βίντεο με τους αποκεφαλισμούς ομήρων, δημοσιεύει η Daily Mail.

Στο βίντεο, ένας άνδρας με ακάλυπτο το πρόσωπό του (σε αντίθεση με τα προγενέστερα βίντεο) δηλώνει ο Μοχάμεντ Εμουάζι και λέει ότι «θα συνεχίσει να κόβει κεφάλια απίστων» και ότι «θα επιστρέψει στη Βρετανία».

Η γνησιότητα του βίντεο είναι ανεπιβεβαίωτη. Η ίδια η Daily Mail περιορίζεται στο ότι εμπειρογνώμονας που επικαλείται «διαπιστώνει ομοιότητες που δίνουν έδαφος στην εκτίμηση πως είναι το ίδιο πρόσωπο».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα πλάνα που πήρε στην κατοχή της, διάρκειας οκτώ δευτερολέπτων, προέρχονται από μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο ενός λεπτού και 17 δευτερολέπτων. Τα πλάνα δεν έχουν ήχο, αλλά οι ρεπόρτερ της εφημερίδας αναφέρουν πως άκουσαν ηχητικά αποσπάσματα από ξεχωριστά σημεία του ίδιου βίντεο.

Το βίντεο φαίνεται να γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, γυρίστηκε στην περιοχή του Ντέιρ Αλ Ζορ στη Συρία πριν από δύο μήνες και έπεσε στην κατοχή στελεχών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (αντικαθεστωτικών που δεν έχουν σχέση με την ISIS) στη Σόφια της Βουλγαρίας και από εκεί έφτασε στην Daily Mail.

Στο ξεχωριστό ηχητικό απόσπασμα, ο άνδρας στο βίντεο δηλώνει ο Μοχάμεντ Εμουάζι. «Θα συνεχίσω να κόβω κεφάλια» λέει, λέγoντας σε άλλο σημείο πως «θα επιστρέψω σύντομα στη Βρετανία με τον χαλίφη», δηλαδή τον αρχηγό της ISIS. «Θα σκοτώσουμε τους άπιστους» λέει επίσης ο άνδρας στο βίντεο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024