«Ο Πρόεδρος δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις για το Σύνταγμα»
Απάντηση στους ισχυρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος και τα περί «ακυρότητας» της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών έδωσαν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Απάντηση στους ισχυρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος και τα περί «ακυρότητας» της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών έδωσαν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Όπως σημείωναν, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».
Όπως μετέδωσε το Mega, η πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και, επικαλούμενη το άρθρο 37 του Συντάγματος, αναφέρει πως για τον λόγο αυτό η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.
Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε για το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) τη Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην κοινοβουλευτική Διαύγεια, αντικείμενο της Διάσκεψης είναι ο προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού έργου για την ερχόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης:
- Άκυρη κατά τη Ζ.Κωνσταντοπούλου η διαδικασία των διερευνητικών εντολών
- Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διαδικασίες μέχρι τις πρόωρες εκλογές
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων
- Μια ματιά από ψηλά: Έτσι φαίνονται τα χιονισμένα Λευκά Όρη της Κρήτης από το διάστημα
- «Η Έξοδος 200 χρόνια μετά» – Το Μεσολόγγι παρουσίασε το επετειακό του πρόγραμμα
- Η Κ-19 της Μπενφίκα… έπαθε ΠΑΣ Γιάννινα και «αντέγραψε» το απίθανο γκολ των Σιαλμά-Σκούφαλη (vids)
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τα σκυλιά της
- Τσουκαλάς: «Άλλα ακούν τα αυτιά των αγροτών από την κυβέρνηση και άλλα βλέπουν στις τσέπες τους»