Λαφαζάνης: Η Αριστερή Πλατφόρμα θα σηκώσει τη σημαία του «όχι»
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έφερε μια συμφωνία «ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του» και πρόσθεσε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο 'όχι' του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας».
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έφερε μια συμφωνία «ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του» και πρόσθεσε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο ‘όχι’ του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας».
Η ανακοίνωση Λαφαζάνη
«Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.
» Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση, μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.
» Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο ‘όχι’ του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού.
» Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.
» Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο ‘όχι’ του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.
» Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων.
» Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό ‘όχι’ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση



