Tο Βερολίνο φέρεται να εξετάζει «εγγύηση της ΕΕ» στο ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
Για να παρακάμψει μέτρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το εάν η ΕΕ μπορεί να παράσχει εγγυήσεις στο ΔΝΤ -και έτσι το Ταμείο να πάρει συνεχίσει να παίρνει μέρος στη χρηματοδότηση.
Για να παρακάμψει μέτρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το εάν η ΕΕ μπορεί να παράσχει εγγυήσεις στο ΔΝΤ -και έτσι το Ταμείο να πάρει συνεχίσει να παίρνει μέρος στη χρηματοδότηση.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της η Zeit την Τετάρτη, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιδίωξη του Βερολίνου είναι να βρεθεί σχήμα ευρωπαϊκών εγγυήσεων που θα σημαίνουν ότι «εάν η Ελλάδα δεν έχει κεφάλαια, θα επέμβουν οι Ευρωπαίοι και έτσι το ΔΝΤ δεν θα υφίστατο οικονομική ζημιά».
«Ως αντάλλαγμα, το ΔΝΤ δεν θα απαιτούσε πλέον μέτρα για εκτεταμένη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει η εφημερίδα.
Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα θέσει ως όρο για συνέχιση της εμπλοκής του μέτρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Κίνηση σαν αυτή που περιγράφει η Zeit θα διασφάλιζε στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τήρηση δύο δεσμεύσεών της, αφ’ ενός της συμμετοχής του ΔΝΤ και αφ’ ετέρου της μη διαγραφής ελληνικού χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442