Συγκρούσεις μεταναστών – αστυνομίας στην Ισπανία
Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν στην παραθαλάσσια πόλη Σαλού της Ισπανίας, μετά από συγκρούσεις μεταναστών με αστυνομικούς που προκλήθηκαν μετά τον θάνατο ενός πολίτη από τη Σενεγάλη στη διάρκεια αστυνομικής εφόδου σε κτίριο της πόλης. Τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί.
Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν στην παραθαλάσσια πόλη Σαλού της Ισπανίας, μετά από συγκρούσεις μεταναστών με αστυνομικούς που προκλήθηκαν μετά τον θάνατο ενός πολίτη από τη Σενεγάλη στη διάρκεια αστυνομικής εφόδου σε κτίριο της πόλης.
Τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στο κέντρο της τουριστικής πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας τουρίστας.{{{ map }}}
Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ένας 50χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια της εφόδου, η οποία είχε ως στόχο την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου αγαθών.
Την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα, ο άνδρας πήδηξε από τον τρίτο όροφο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο άνδρας και οι αστυνομικοί δεν συνομίλησαν, ούτε υπήρξε κανενός είδους αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Ο θάνατος του άνδρα προκάλεσε τη διαμαρτυρία περίπου 100 μεταναστών στο Σαλού -νότια της Βαρκελώνης. Ορισμένοι πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και τοποθέτησαν σκουπιδοντενεκέδες στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Άλλοι κρατούσαν επιγραφές που χαρακτήριζαν «άγριους» τους αστυνομικούς, τους οποίους κατηγορούσαν για τον θάνατο του άνδρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάρτιν Σκορσέζε και «Star Wars» πάνε μαζί; Από φέτος, ναι
- Gen Z: Πως βλέπουν οι γυναίκες το μέλλον;
- Και όμως, ο μέντορας του Χάμπερμας ήταν… αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ
- Μέτρα για 15% λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια ως το 2030
- Υποκλοπές: Οι πέντε φορές που ο Ταλ Ντίλιαν και η Intellexa «έδειξαν» πωλήσεις λογισμικών σε κυβερνήσεις
- Η «εκδίκηση» του πραγματικού κόσμου: Γιατί οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο λογισμικό





