Τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα πυρά στο Φέργκιουσον
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο στο Φέργκιουσον που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων την νύχτα της πρώτης επειτείου του θανάτου του Μάικλ Μπράουν από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία αναφέρει πως ο τραυματίας είχε πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι και απάντησαν στα πυρά.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο στο Φέργκιουσον που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων την νύχτα της πρώτης επειτείου του θανάτου του Μάικλ Μπράουν από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία αναφέρει πως ο τραυματίας είχε πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι και απάντησαν στα πυρά.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι σφαίρες μετά τις εκδηλώσεις μνήμης έπεσαν μεταξύ της και κατοίκων, λέγοντας πως ένστολοι απάντησαν σε «βαριά πυρά» που δέχθηκαν. Τραυματίστηκε ελαφρά επίσης, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, ένας αστυνομικός.
Οι πυροβολισμοί αργά τη νύχτα της Κυριακής (τοπική ώρα, ξημερώματα ώρα Ελλάδας) είχαν διακόψει τις τελευταίες εκδηλώσεις στην πόλη στη μνήμη του Μπράουν, με αποκορύφωμα την πολυπληθή ειρηνική συγκέντρωση με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.
Την ώρα του θανάτου του 18χρονου, στις 23:15, το πλήθος που βρισκόταν στο σημείο του θανάτου του Μπράουν τήρησε σιγή 4,5 λεπτών, για τις 4,5 ώρες που η σορός του βρισκόταν στο δρόμο.
Ο θάνατος του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου, είχε πυροδοτήσει ταραχές στο μικρό προάστιο του Φέργκιουσον, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.
To τραγικό τέλος του Μπράουν και οι δολοφονίες και άλλων αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ οδήγησαν σε ένα εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς.
Μάλιστα, οι αντιδράσεις εντάθηκαν τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού.
Τον Μάρτιο, έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης βρήκε στοιχεία για εκτεταμένη ρατσιστική συμπεριφορά στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον.
Η έκθεση οδήγησε σε παραιτήσεις αρκετών αξιωματικών, ανάμεσά τους και του αρχηγού της αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Κυβερνοασφάλεια: Αγορές με τη βοήθεια της AI και προσωπικά δεδομένα
- Ακίνητα: Έρχεται το price map για να βάλει τάξη στην αγορά