Σαρωτικό πέρασμα τυφώνα από την ανατολική Κίνα, τουλάχιστον 14 νεκροί
Ο τυφώνας Σουντελόρ έπληξε περιοχές στις ανατολικές όχθες της Κίνας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούμενους. Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κατοικιών κυρίως στην περιφέρεια Ζετζιάνγκ.
Ο τυφώνας Σουντελόρ έπληξε περιοχές στις ανατολικές όχθες της Κίνας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούμενους. Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κατοικιών κυρίως στην περιφέρεια Ζετζιάνγκ.
Ο Σουντελόρ ανάγκασε περισσότερους από 188.400 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Ζεγιάνγκ και 320.000 στη γειτονική Φουτζιάν, ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Περισσότερες από 530 πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς και 191 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.
Ο τυφώνας είχε στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους στην Ταϊβάν το Σαββατοκύριακο, στη συνέχεια διέσχισε τα Στενά της Ταϊβάν και έπληξε την επαρχία Φουτζιάν στην ενδοχώρα της Κίνας αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Κατευθύνθηκε ατις γειτονικές Ζεζιάνγκ και Γιανγκτσί την Κυριακή, μετέδωσε το Xinhua. Ο ιστότοπος Tropical Storm Risk υποβάθμισε τον Σουντελόρ σε τροπική καταιγίδα καθώς κινείτο προς την ενδοχώρα.
Στην Ταϊβάν η ένταση των βροχών και των ανέμων μειώθηκε την Κυριακή, αν και το Κεντρικό Μετεωρολογικό Γραφείο προειδοποίησε ότι οι συνθήκες παραμένουν ασταθείς, καθώς συνεργεία άρχισαν να καθαρίζουν πεσμένα δέντρα, χείμαρρους λάσπης και άλλα φερτά υλικά από τους αποκλεισμένους δρόμους.
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα στην Ταϊβάν, τέσσερις αγνοούνται και σχεδόν 400 έχουν τραυματιστεί, δήλωσαν οι αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Αταμάν: «Χωρίς τον Ναν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση – Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει»
