
Στ.Θεοδωράκης: Συμφωνία και με τον διάβολο για να σωθεί η χώρα
«Το Ποτάμι θα συμμαχήσει με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα» δήλωσε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.
«Το Ποτάμι θα συμμαχήσει με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα» δήλωσε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.
Παράλληλα, κάλεσε «τους προοδευτικούς πολίτες, τους λογικούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμπορευθούν μαζί του στη επόμενη εκλογική αναμέτρηση».
Ερωτώμενος για τη συνεχιζόμενη αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν έχουν υποχρέωση να έχουν ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων το προς τα πού θέλουν να πάνε τη χώρα».
Σε ό,τι αφορά στο νέο μνημόνιο, υποστήριξε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να το ψηφίσουμε για να σωθεί η χώρα, αλλά θα πρέπει στο άμεσο χρονικό διάστημα, να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε».
Αναφερόμενος στην αγροτική ανάπτυξη, είπε ότι «το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τους αγρότες όσο και για τις ομάδες που αδικούνται από τη συμφωνία που έχει κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Τηγανητό ρύζι με αυγό
- Πάνω από 60.000 ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
- Τα τρία αγκάθια των διαπραγματεύσεων για Ιράν και ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν που… δεν θέλει
- Ενέργεια: Άνθρακα «ψήφισαν» οι ΗΠΑ το 2025
- Κινέζοι φοιτητές μελετούν Μάο και Σι για καλύτερες…θέσεις εργασίας
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)




















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442