Συνεχίζεται ο καύσωνας, στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνεχίζεται και την Πέμπτη το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες από 36-37 βαθμούς στα νησια του Αιγαίου ώς και 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Ελπίδα για ανάσα δροσιάς από την επόμενη εβδομάδα, αν και μικρή βελτίωση, με πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.
Συνεχίζεται και την Πέμπτη το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες από 36-37 βαθμούς στα νησια του Αιγαίου ώς και 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Ελπίδα για ανάσα δροσιάς από την επόμενη εβδομάδα, αν και μικρή βελτίωση, με πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.
Η ατμόσφαιρα, κυρίως στην Αττική, είναι αποπνικτική, εξαιτίας της υγρασίας αλλά και της άπνοιας.
Συγκεκριμένα, ο καύσωνας συνεχίζεται και την Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κατά τόπους η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμος ώς τέσσερα Μποφόρ και θερμοκρασία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί ώς 3 Μποφόρ και η θερμοκρασια θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχει πολλή ζέστη με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Ιουλίου και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο 1η Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Washington Post: Ο εκδότης της, Γουίλ Λιούις, αφού απέλυσε το ένα τρίτο των εργαζομένων, παραιτήθηκε
- Τραγική ειρωνεία: Μνημείο για τα θύματα της πυρκαγιάς στο μπαρ του Κραν Μοντανά τυλίχθηκε στις φλόγες
- Καρδίτσα – Παναθηναϊκός 53-78: Έκανε «προπόνηση», με «20άρα» του Χολμς (vid)
- Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-4: Πέρασε από τις Σέρρες η Ένωση
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη