
Sentix: Μόλις 1 στους 4 επενδυτές προβλέπει διάλυση της ευρωζώνης
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έχουν υποχωρήσει οι εκτιμήσεις των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix. Ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ, Sentix Euro Break-up Index (EBI) κατέδειξε ότι τον Ιούλιο το 26,5% των ερωτηθέντων εκτιμούσε διάλυση της ζώνης του ευρώ μέσα τους επόμενους 12 μήνες, από 48,4% που ήταν τον Ιούνιο.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έχουν υποχωρήσει οι εκτιμήσεις των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ερευνών Sentix.
Ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ, Sentix Euro Break-up Index (EBI) κατέδειξε ότι τον Ιούλιο το 26,5% των ερωτηθέντων εκτιμούσε διάλυση της ζώνης του ευρώ μέσα τους επόμενους 12 μήνες, από 48,4% που ήταν τον Ιούνιο.
Οι εκτιμήσεις των επενδυτών ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί μειώθηκαν λόγω της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Ελλάδα με τους πιστωτές στις 12 Ιουλίου και της επακόλουθης έναρξης διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.017 μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές στο διάστημα 23-25 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο δείκτης προσδοκιών για τη διάλυση του ευρώ ήταν στο 24,3%, ενώ τον Φεβρουάριο είχε αυξηθεί ήδη στο 38%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕΕ: Ηχηρή παρέμβαση στη «γαλάζια» προσπάθεια σπίλωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
- Ακρίβεια διαρκείας: Η διεύρυνση του χάσματος με την Ευρώπη και το ηχηρό μήνυμα του 85%
- Νίκολιτς: «Αν επιτρέψουμε στη Ράγιο να πιάσει τον ρυθμό της τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»
- Μαζικές απαγορεύσεις στα social media ανηλίκων – Οι ειδικοί προειδοποιούν για λάθος στρατηγική
- Θεσσαλονίκη: Στην εντατική διασωληνωμένος ο φοιτητής με βακτηριακή μηνιγγίτιδα – Σε χημειοπροφύλαξη οι επαφές του
- Ανήσυχος για όσα συμβαίνουν στον Λίβανο ο Μητσοτάκης – «Όχι διόδια στα στενά του Ορμούζ»
