ΕΕ: Κατατέθηκε το κυπριακό αίτημα για κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ προϊόν
Στην επιβεβαίωση ότι η Κύπρος υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα για κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προχώρησε σήμερα Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Στην επιβεβαίωση ότι η Κύπρος υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα για κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προχώρησε σήμερα Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της Κύπρου προς τις Βρυξέλλες για κατοχύρωση της ονομασίας χαλούμι ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Η πρώτη απόπειρα κατοχύρωσης έγινε το 2009 με την υποβολή αίτησης στην Κομισιόν που ετοιμάστηκε από το Σύνδεσμο Τυροκόμων Κύπρου.
Η νέα αίτηση που υποβλήθηκε στην Κομισιόν ετοιμάστηκε από κοινού από τυροκόμους και κτηνοτρόφους. Η αίτηση ακολουθεί το εμπορικό πρότυπο του χαλουμιού που υπάρχει σήμερα και ξεκαθαρίζει πως το αιγοπρόβειο γάλα πρέπει να υπερέχει του αγελαδινού στην παρασκευή του προϊόντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αυτή είναι η… χρυσή πρόταση της Χάποελ για τον Χέιζ-Ντέιβις» (pic)
- Gen Z: Από τα ακριβά ενοίκια στους χαμηλούς μισθούς – Οι 7 λόγοι που την κρατούν πίσω
- Παναγόπουλος: «Με λοιδορούν… Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες»
- ΠΑΓΝΗ: Γιατί μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες
- Super Bowl LX: Λάνθιμος, εταιρικοί πόλεμοι, AI και το σκάνδαλο Έπσταϊν στο πιο ακριβό prime time
- «Φραπές»: Ποινική δίωξη για απείθεια στην Εξεταστική – Στις 30 Μαρτίου θα κάτσει στο εδώλιο


