Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «Pixels» απειλούν τη γη

Τα «Pixels» απειλούν τη γη

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου Aγαπημένα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του ’80 επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη, σε μια τρελή, κωμική, περιπέτεια της Sony ως λαμπερά και τρομερά εργαλεία καταστροφής. Στην ταινία «Pixels», τα Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede και Space Invaders είναι τα μυστικά όπλα των εξωγήινων που έρχονται για να καταστρέψουν τον πλανήτη μετά από μια παρεξήγηση […]

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Aγαπημένα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του ’80 επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη, σε μια τρελή, κωμική, περιπέτεια της Sony ως λαμπερά και τρομερά εργαλεία καταστροφής.

Στην ταινία «Pixels», τα Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede και Space Invaders είναι τα μυστικά όπλα των εξωγήινων που έρχονται για να καταστρέψουν τον πλανήτη μετά από μια παρεξήγηση με τους γήινους. Για να σώσει τον πλανήτη Γη από τους εχθρούς του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιστρατεύει τα παλιά του φιλαράκια, πρωταθλητές στα arcade games των 80s, οι οποίοι καλούνται να ξεσκονίσουν τις ικανότητές τους και να εξολοθρεύσουν τα ηλεκτρονικά φόβητρα.

Πρωταγωνιστούν οι Άνταμ Σάντλερ, Πίτερ Ντικλέιτζ, Μισέλ Μόναγκαν, Τζος Γκαντ και Κέβιν Τζέιμς, ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015.

Στo Pixels κυριαρχεί μια χαριτωμένη διάθεση παιχνιδιού με σύμβολα της αμερικανικής κοινωνίας, και θα παρακολουθήσουμε αστείες, αλλά και αγωνιώδεις, καταστάσεις με μια εξωγήινη απειλή να πλανάται μονίμως πάνω από τα κεφάλια του πλανήτη μας. Στην σκηνοθετική καρέκλα βρίσκουμε τον Κρις Κολούμπους, σεναριογράφο των Gremlins και Goonies, και σκηνοθέτη του επικού Home Alone: τον δημιουργό που ξέρει να συνδυάζει περιπέτεια με κωμωδία όπως κανείς άλλος.

Ο πρωταγωνιστής Adam Sandler είναι επίσης και ένας από τους παραγωγούς της ταινίας. Ο Columbus αναφέρει πως αυτή η διττή του ιδιότητα ωφέλησε την ταινία: «O Adam έχει στο πετσί του το κωμικό στοιχείο και διαθέτει τρομερή αίσθηση σαν παραγωγός. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ χρήσιμος, αφού μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πότε κάτι λειτουργεί σωστά και πότε κάτι δεν προχωράει και χρειάζεται το χρόνο του» σχολιάζει ο σκηνοθέτης.



– Οι υψηλές βαθμολογίες των βιντεοπαιχνιδιών της ταινίας βασίζονται στις πραγματικές. Η βαθμολογία των 3.333.360 πόντων του Sam Brenner’s στο Pac-Man, είναι το υψηλότερο δυνατό σκορ, που επιτεύχθηκε για πρώτη φορά από τον Billy Mitchell. (Υψηλότερη βαθμολογία θα είναι δυνατή στην επέτειο από την έκδοση των μηχανημάτων της Namco Pac-Man)
Το σκορ των 16.389.548 πόντων στo Centipede από τον Ludlow Lamonsoff είναι μόνο κατά μία μονάδα υψηλότερη από τo παγκόσμιο ρεκόρ του Jim Schneider.
Η βαθμολογία 1.068.100 στο Donkey Kong του Eddie Plant’s είναι μόλις 100 μονάδες υψηλότερη από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του Hank Chien.

– Ο χαρακτήρας του καθηγητή Iwatani βασίζεται στον πραγματικό δημιουργό του Pac-Man, Toru Iwatani, o οποίος πριν γίνει διάσημος δούλευε σαν επισκευαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

– Ο χαρακτήρας του ηθοποιού Peter Dinklages «Eddie Plant», σύμφωνα με το «Cris Columbus», είναι συνδυασμός διάφορων παικτών των video games των 80’s. Μεταξύ των οποίων ο «Richie Knuckelz» (τατουάζ), «Patrick Scott Patterson» (γυαλιά ηλίου και στήσιμο), «Ken House» (αποστροφή στα μανίκια), και «Billy Mitchell» (κούρεμα).

– Η Jennifer Aniston απέρριψε αρχικά τον γυναικείο κύριο ρόλο της Michelle Monaghan.

– Ο Peter Dinklage και o Sean Bean πρωταγωνίστησαν ξανά στο Game of Thrones.

– Πρόκειται για την ένατη ταινία που εμφανίζονται μαζί ο Adam Sandler και ο Kevin James.

– Η ταινία Pixels είναι βασισμένη σε μία ομότιτλη ταινία μικρού μήκους του 2010, του γάλλου σκηνοθέτη Patrick Jean που διανεμήθηκε από τη παραγωγή One More Production.

– Το 3D pixel που δείχνει η ταινία κανονικά είναι το λεγόμενο voxel, ένας κύβος σε τρισδιάστατο χώρο.

– Ο σκηνοθέτης Chris Columbus είπε ότι το κάστινγκ για τον «Kevin James» ως πρόεδρο, διαμορφώθηκε από τον κυβερνήτη του New Jersey, Chris Christie.

– Στην ταινία «In the Wedding Ringer» 2015, o Josh Gad είπε ότι ο Pac-Man είναι ο αγαπημένος του σουπερήρωας, και τώρα στην ταινία «Pixels» καλείται να τον πολεμήσει.

– Αν και ο Denis Akiyama υποδύεται τον δημιουργό του Pac-Man, στην ταινία εμφανίζεται και o πραγματικός. Ο Iwatani δεν έπαιξε τον εαυτόν του, γιατί δεν μιλάει αγγλικά.

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024