ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης για γιατρούς που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους
Με διακοπή της σύμβασης συνεργασίας προτίθεται να αντιμετωπίσει ο ΕΟΠΥΥ τους συμβεβλημένους γιατρούς που μέσω ανακοινώσεων των ιατρικών συλλόγων που ανήκουν αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.
Με διακοπή της σύμβασης συνεργασίας προτίθεται να αντιμετωπίσει ο ΕΟΠΥΥ τους συμβεβλημένους γιατρούς που μέσω ανακοινώσεων των ιατρικών συλλόγων που ανήκουν αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.
Σε έντονο ύφος ο ΕΟΠΥΥ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε επισημαίνει ότι «η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό».
Και προστίθεται ότι «οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων, και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».
Στρεφόμενος δε και κατά των Ιατρικών Συλλόγων ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι Ιατρικοί Σύλλογοι και ομάδες παρόχων υγείας, με κλειστές τράπεζες και ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ, αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν (πώς άραγε;) για τις αναγκαίες εξετάσεις τους, προκαλεί θλίψη».
Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, και αφήνει τις συγκεκριμένες ενέργειες κάποιων Ιατρικών Συλλόγων στην κρίση των ασφαλισμένων.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις

