Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η ανεργία στην Ισπανία
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησε η ανεργία στην Ισπανία το β' τρίμηνο του 2015, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη μεταφράζεται σε ταχύτερη δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών υποχώρησε η ανεργία στην Ισπανία το β’ τρίμηνο του 2015, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη μεταφράζεται σε ταχύτερη δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 22,4% από το 23,8% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 22,5%.
Η μείωση κατεβάζει το ποσοστό της ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδό του από το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Παρά την πτώση του, όμως, παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη -μετά την Ελλάδα- με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανέργους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
