J. Bianchi: Ο εκλεκτός της Ferrari
Τον διάδοχο του K. Raikkonen θα αποτελούσε ο αδικοχαμένος J. Bianchi, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ferrari, Luca Di Montezemolo.
Μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην ομάδα της Ferrari περίμενε τον J. Bianchi, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Scuderia, Luca Di Montezemolo, ο Γάλλος πιλότος της F1 θα αποτελούσε τον αντικαταστάτη του K. Raikkonen.
«Ο Jules Bianchi ήταν ένας από εμάς . Ήταν μέλος της οικογένειας Ferrari και ήταν ο οδηγός που είχε επιλεγεί για το μέλλον – όταν η συνεργασία με τον Raikkonen θα τερματιζόταν».
«Διέθετε κορυφαία κλάση. Ήταν έμπιστος, γρήγορος, ευγενικός, συνδεδεμένος με τη Ferrari και πολλά υποσχόμενος».
«Η μοίρα τον πήρε μακριά από εμάς, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό. Βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά του, η οποία τους τελευταίους μήνες είχε το κουράγιο να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις».
«Xάσαμε έναν εξαιρετικό άνθρωπο και θα τον θυμόμαστε με ιδιαίτερη αγάπη», δήλωσε το πρώην «αφεντικό» της Ferrari, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη φήμη που ήθελε τον J. Bianchi να έχει έρθει σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στο Μαρανέλο.
Λίγες ημέρες πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του στην πίστα της Suzuka, ο οποίος τελικά του στοίχισε και τη ζωή, ο J. Bianchi είχε δηλώσει έτοιμος να οδηγήσει για την ομάδα της Ferrari.
«Φυσικά και αισθάνομαι έτοιμος. Δουλεύω σε αυτό από την ημέρα που συμμετείχα στην ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari το 2009».
«Τώρα έχω συμπληρώσει σχεδόν δύο σεζόν στην F1. Έχω αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και αισθάνομαι έτοιμος για αυτό».
«Μοιάζει με ένα φυσιολογικό βήμα για μένα αν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή και οι δύο οδηγοί έχουν συμβόλαιο, ωστόσο, αν μου δοθεί η ευκαιρία θα εξαιρετικό για μένα», ήταν τα λόγια του Γάλλου πιλότου της F1 που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 χρονών.
auto.in.gr
- Γάζα: Αλλους δύο Παλαιστίνιους σκότωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ