Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρόεδρος του Ιράν βιάστηκε να ανακοινώσει τη συμφωνία στο Twitter

Ο πρόεδρος του Ιράν βιάστηκε να ανακοινώσει τη συμφωνία στο Twitter

Το γραφείο του ιρανού προέδρου βιάστηκε να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ομάδα των Έξι και στην Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το γραφείο του Χασάν Ροχανί αναγκάστηκε να αντικαταστήσει ένα tweet, καθώς οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε τη Δευτέρα.

Το γραφείο του ιρανού προέδρου βιάστηκε να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ομάδα των Έξι και στην Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το γραφείο του Χασάν Ροχανί αναγκάστηκε να αντικαταστήσει ένα tweet, καθώς οι διαπραγματεύσεις στη Βιέννη δεν είχαν αποτέλεσμα ούτε τη Δευτέρα.

Αρχικά, ο λογαριασμός του Ροχανί στο Twitter ανακοίνωνε ότι «η συμφωνία για το Ιράν αποτελεί νίκη της διπλωματίας και του αλληλοσεβασμού απέναντι στον ξεπερασμένο κανόνα του αποκλεισμού και του εξαναγκασμού. Πρόκειται για μία καλή αρχή».

Γρήγορα, όμως, η ανάρτηση στο Twitter αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με το ίδιο κείμενο, το οποίο είχε μία επιπλέον λέξη: «εάν».

Ο Ροχανί δεν ήταν ο μόνος που υπέθεσε λανθασμένα ότι θα υπάρξει συμφωνία. Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι τη Δευτέρα το βράδυ, μετά από 17 ημέρες επαφών, θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, διπλωμάτες διαπίστωσαν ότι παρέμεναν διαφορές που θεωρούσαν ότι είχαν επιλυθεί για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Καθώς οι ώρες περνούσαν, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, βγήκε στο μπαλκόνι όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις και αντιμετώπισε τα πιεστικά ερωτήματα των δημοσιογράφων. Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα κούνησε το κεφάλι του αρνητικά. Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία την Τρίτη, είπε: «Είναι πιθανό».

Η συμφωνία θα ξεκαθαρίζει τι δικαιώματα θα έχει το Ιράν σε σχέση με το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ θα καθιστά σαφές ότι οι κυρώσεις θα επιστρέψουν σε περίπτωση που η Τεχεράνη δεν συμμορφωθεί.

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σημείωσε ότι το Ιράν θα πρέπει «να λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι τα μεσάνυχτα λήγει μία ακόμα διορία για την επίτευξη συμφωνίας.

Επίθεση Νετανιάχου μέσω Twitter

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει κλιμακώσει τις τελευταίες 11 ώρες τις πιέσεις με στόχο την αποτροπή μιας συμφωνίας μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και σήμερα απευθύνθηκε προς τους Ιρανούς πολίτες εγκαινιάζοντας ένας νέο λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου αναρτώνται μηνύματά του στη γλώσσα φαρσί.

Στα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο νέο λογαριασμό του Νετανιάχου @IsraeliPM_Farsi επαναλαμβάνεται το επιχείρημα ότι μια τέτοια συμφωνία θα «ανοίξει το δρόμο προκειμένου το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικές βόμβες και δισεκατομμύρια δολάρια από την τρομοκρατία» και ότι η ιρανική ηγεσία δεν πρέπει να δεσμεύεται σε διπλωματικό επίπεδο ενώ την ίδια στιγμή ενορχηστρώνει αντιαμερικανικές «πορείες μίσους» στους δρόμους της Τεχεράνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024