«Σχίσμα με τη Γαλλία» εάν η Γερμανία πιέσει για Grexit βλέπει το Λουξεμβούργο
Αγωνιώδη έκκληση στη Γερμανία να αποτρέψει ένα Grexit απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν, προειδοποιώντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα δημιουργήσει ένα καταστροφικό σχίσμα με τη Γαλλία.
Αγωνιώδη έκκληση στη Γερμανία να αποτρέψει ένα Grexit απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν, προειδοποιώντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα δημιουργήσει ένα καταστροφικό σχίσμα με τη Γαλλία.
Οι δηλώσεις του Ασελμπορν είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη γερμανική πρόταση περί πενταετούς τάιμαουτ της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Θα ήταν μοιραίο για τη φήμη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον κόσμο, εάν το Βερολίνο δεν αδράξει τώρα την ευκαιρία που προσφέρεται με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου μιλώντας στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung.
«Εάν η Γερμανία πιέσει για ένα Grexit, θα προκαλέσει έντονη σύγκρουση με τη Γαλλία. Αυτό θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη», προσθέτει στην ίδια συνέντευξη, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
