Ο Νταβούτογλου περιμένει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως περιμένει την επόμενη εβδομάδα να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κόμμα του, το ΑΚΡ, δεν έχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές και θα πρέπει να αναζητήσει εταίρους για να μείνει στην κυβέρνηση.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως περιμένει την επόμενη εβδομάδα να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το κόμμα του, το ΑΚΡ, δεν έχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές και θα πρέπει να αναζητήσει εταίρους για να μείνει στην κυβέρνηση.
Ο Νταβούτογλου είπε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters, πως θα ξεκινήσει συνομιλίες με όλα τα κόμματα.
Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου ήταν οι πρώτες από το 2002 στις οποίες το ΑΚΡ δεν κατάφερε να αποσπάσει αυτοδυναμία. Ενδιάμεσα, ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πως η ΚΕΔ μεγάλωσε την πίεση στους διαιτητές (για καλό δικό της)
- Από τη Μόδα στο Δίκαιο – Το μοντέλο που έγινε δικηγόρος για να συμβουλεύει τους πρώην συνάδελφους του
- Aστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών
- «Τρελαίνει» κόσμο ο γιος του Στάνκοβιτς – Το λάθος της Ίντερ και η «μάχη» της Άρσεναλ με την Τσέλσι
- Λονδίνο: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Αναζητείται ο έφηβος δράστης
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Τα δυστυχήματα που σημάδεψαν την Ελλάδα
