Ανησυχία στη Βουλγαρία για επιπτώσεις από την ελληνική κρίση
Και η Σόφια προβληματίζεται για το ενδεχόμενο επιπτώσεων στην οικονομία της από ενδεχόμενη επιδείνωση της ελληνικής κρίσης, δεδομένων των στενών οικονομικών σχέσεών της με το νότο. Η κάμψη στις συναλλαγές, το ενδεχόμενο επιστροφής εργαζομένων στην Ελλάδα αλλά και το ενδεχόμενο δυσκολιών στη χρηματοδότηση κοινών έργων είναι οι κύριοι λόγοι ανησυχίας.
Και η Σόφια προβληματίζεται για το ενδεχόμενο επιπτώσεων στην οικονομία της από ενδεχόμενη επιδείνωση της ελληνικής κρίσης, δεδομένων των στενών οικονομικών σχέσεών της με το νότο.
Η κάμψη στις συναλλαγές, το ενδεχόμενο επιστροφής εργαζομένων από την Ελλάδα αλλά και το ενδεχόμενο δυσκολιών στη χρηματοδότηση κοινών έργων είναι οι κύριοι λόγοι ανησυχίας.
Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα και η τέταρτη αγορά στην οποία η Βουλγαρία εξάγει προϊόντα.
«Η ελληνική κρίση θα έχει επιπτώσεις στη Βουλγαρία, καθώς έχουμε εμπορικές συναλλαγές, ενώ πολλοί Βούλγαροι εργάζονται στην Ελλάδα. Εάν αυτοί επιστρέψουν, τότε, το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μεγκλένα Κούνεβα.
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η βουλγαρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων, η Βουλγαρία έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ενεργοποίηση πλαίσιου υποστήριξης για τη δημιουργία νέων θέσεων έργασίας στην οικονομία της.
Παράλληλα, η κ. Κούνεβα, εξέφρασε την ανησυχία της, για την οικονομική ικανότητα της Ελλάδας να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση κατασκευής κοινών έργων, όπως ο κόμβος διακίνησης φυσικού αερίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
