Σταθάκης: Μέχρι την Παρασκευή επαρκούν τα χρήματα για αναλήψεις 60 ευρώ
Στην αποκάλυψη πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ μέχρι την Παρασκευή προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο BBC.Όπως τόνισε εάν η ΕΚΤ διατηρήσει παγωμένο το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) τότε το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ επαρκεί έως την Παρασκευή.
Στην αποκάλυψη πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ μέχρι την Παρασκευή προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο BBC.
Όπως τόνισε εάν η ΕΚΤ διατηρήσει παγωμένο το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) τότε το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ επαρκεί έως την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το Reuters οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ πιθανώς θα διατηρήσουν σήμερα το απόγευμα το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες στο υφιστάμενο επίπεδο.
Όπως επισημαίνει το Reuters, μια τέτοια κίνηση θα έδινε στις ελληνικές τράπεζες λίγο χρόνο προτού ξοδέψουν και τα 89 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα σε χρηματοδότηση και θα διασφάλιζε ότι θα παρέμειναν κλειστές, για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Ελλάδα, άγχος και δουλειά πάνε χέρι-χέρι – Που στην Ευρώπη βιώνουν οι εργαζόμενοι περισσότερο στρες;
- Πώς λειτουργούν ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση οι χειρισμοί της για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Einstürzende Neubauten: Όταν ο θόρυβος μεταμορφώνεται σε τέχνη
- Πάσχα: Οι γυναίκες ήταν οι πρώτες που κήρυξαν την Ανάσταση – Αλλά η θέση τους στην Εκκλησία παραμένει αμφιλεγόμενη
- AI: Ο φίλος που δεν διαφωνεί ποτέ μαζί σου – Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη μας κάνει πιο εγωιστές;
- Υποκλοπές: Το πόρισμα που εκθέτει τη ΝΔ και το who is who των εισαγγελέων που θα κληθούν να κάνουν έρευνα



