Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 276 Nissan Micra και Note στην ελληνική αγορά

Ανάκληση για 276 Nissan Micra και Note στην ελληνική αγορά

Ενδεχόμενη κατασκευαστική αστοχία που μπορεί να οδηγήσει -υπό εξαιρετικές συνθήκες- στην απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου οδηγεί Micra και Note στα συνεργεία.

Στην ανάκληση Nissan Note (E11) και Micra (K12) προχωρά η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, επίσημη αντιπρόσωπος της Νissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά στην εγχώρια αγορά συνολικά 276 οχήματα, με ημερομηνίες παραγωγής από 27/6/2008 έως 3/9/2008 για το Note και από 27/6/2008 έως 7/10/2008 για το Micra.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους για την ανάκληση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σε κάποια από τα παραπάνω οχήματα υπάρχει η πιθανότητα το βελονοειδές ρουλεμάν του κάτω πινιόν να μην έχει τοποθετηθεί από τον κατασκευαστή του τιμονιού, λόγω ελλιπούς ελέγχου κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που έχει παραληφθεί το ρουλεμάν αυτό, το πάνω ρουλεμάν θα υποστεί πρόσθετη επιβάρυνση και εφόσον συνεχίσει το αυτοκίνητο να οδηγείται, το πινιόν μπορεί να αποσυνδεθεί από την κρεμαγιέρα με αποτέλεσμα σε ακραία περίπτωση την απώλεια της κατευθυντικότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε,προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει έλεγχος και, εφόσον χρειαστεί, αντικατάσταση της κρεμαγιέρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024