Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και θα χρειαστούν χρόνο
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι αναμένει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα είναι «πολύ δύσκολες» και «θα χρειαστούν χρόνο». «Πρέπει να περιμένουμε πώς θα χειριστεί η Αθήνα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τι συνέπειες θα έχει, και τότε η Ελλάδα μπορεί να υποβάλει αίτημα για συνομιλίες» ανέφερε.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι αναμένει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα είναι «πολύ δύσκολες» και «θα χρειαστούν χρόνο».
«Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά το ξέρω ήδη από τώρα: Αυτές θα είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» είπε ο Σόιμπλε στην Bild, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξής την Παρασκευή. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία «θα πάρει κάποιο χρόνο».
Για τον Σόιμπλε, η κατάσταση έχει «επιδεινωθεί σημαντικά» τις τελευταίες εβδομάδες.
Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έληξε, υπενθύμισε ο Σόιμπλε, και οι νέες διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης θα λάβουν χώρα σε μια «εντελώς νέα βάση και σε ένα πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί». «Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο» προσθέτει στη συνέντευξη.
«Πρέπει να περιμένουμε πώς θα χειριστεί η Αθήνα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τι συνέπειες θα έχει, και τότε η Ελλάδα μπορεί να υποβάλει αίτημα για συνομιλίες» ανέφερε.
«Εάν υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα, οι υπουργοί Οικονομικών (σ.σ. της ευρωζώνης) θα το εξετάσουν και, εάν εκπληρώνονται ορισμένοι όροι, το Eurogroup θα εισηγηθεί νέες διαπραγματεύσεις» συνέχισε ο Σόιμπλε.
«Πρώτα θα πρέπει να αποφασίσει η γερμανική Βουλή και μόνο έπειτα θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε» είπε. Η γερμανική Βουλή διέκοψε την Παρασκευή τις εργασίες για τις θερινές διακοπές.
Εάν υπάρξει ζήτημα χορήγησης νέας βοήθειας, αυτό δεν μπορεί παρά να εγκριθεί παρά μόνο »βάσει μιας ξεκάθαρης αρχής: υποστήριξη με αντίτιμο αληθινά ανταλλάγματα, δηλαδή μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο Σόιμπλε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442