Η κυβέρνηση μετατρέπει τη δημόσια διοίκηση σε φέουδο που επιστρατεύεται υπέρ του «όχι», καταγγέλλει Το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «ολοκληρωτική νοοτροπία».

«Η κυβέρνηση υπό το κράτος απόλυτου πανικού, δεν διστάζει να μετατρέπει τη δημόσια διοίκηση, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, σε φέουδο της επιστρατεύοντας την υπέρ του «όχι». Πρόκειται για τυπικό δείγμα της ολοκληρωτικής νοοτροπίας που διακατέχει τους κυβερνώντες».

Ως παραδείγματα, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη παραθέτει την ανάρτηση πανό υπέρ του «όχι» στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλο.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα καταγγέλλει ακόμα την κίνηση της γενικής γραμματέα Ισότητας των Φίλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία εξέδωσε δελτίο Τύπου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, κατόπιν ημερίδας της ΓΓΙΦ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έργου συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, καλώντας τις γυναίκες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα.

Το Ποτάμι αναφέρεται ακόμα στην επίσημη, κρατική ιστοσελίδα για το δημοψήφισμα, η οποία λειτουργεί με πόρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό για την διενέργεια του δημοψηφίσματος κ. Βούτση και ζητάμε να πάψει αμέσως να χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό ως φέουδο με σκοπό την επιρροή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος» καταλήγει Το Ποτάμι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ