Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάει για ρεκόρ και στη μεταγραφή του Ντε Χέα η Ρεάλ

Πάει για ρεκόρ και στη μεταγραφή του Ντε Χέα η Ρεάλ

Από τότε που ο Φλορεντίνο Πέρεθ έγινε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ιούνιο του 2000 έχει συνηθίσει τους οπαδούς της Μαδρίτης να κάνει μεγάλες μεταγραφές. Μετακινήσεις που είχαν έναν κοινό παρονομαστή: Τιμή ρεκόρ. Ξεκίνησε με Λουίς Φίγκο. Τον Πορτογάλο σταρ ακολούθησαν Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ένας μετά τον άλλο εκείνη την εποχή, έγιναν οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Από τότε που ο Φλορεντίνο Πέρεθ έγινε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ιούνιο του 2000 έχει συνηθίσει τους οπαδούς της Μαδρίτης να κάνει μεγάλες μεταγραφές. Μετακινήσεις που είχαν έναν κοινό παρονομαστή: Τιμή ρεκόρ.

Ξεκίνησε με Λουίς Φίγκο. Τον Πορτογάλο σταρ ακολούθησαν Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ένας μετά τον άλλο εκείνη την εποχή, έγιναν οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τώρα μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο με τον Νταβίντ Ντε Χέα, δημιουργώντας ένα ακόμα ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα για απόκτηση τερματοφύλακα. Η μεταγραφή του Ντε Χέα θα είναι μακριά από τα 52,88 εκατ. ευρώ, που ξόδεψε η Γιουβέντους για να αποκτήσει από την Πάρμα το 2001 τον Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Το ποσό που είναι διατεθειμένη να δώσει η ομάδα της Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα φτάσει αυτό το κόστος, μιας και θα κινηθεί ανάμεσα στα 35 και 40 εκατ. ευρώ. Θα υπερβεί όμως σίγουρα τα 30 εκατ. ευρώ, που πλήρωσε η Μπάγερν για τον Νόιερ.

Δεν είναι όμως το μοναδικό ρεκόρ, αφού θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας που θα αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ενα προνόμοιο που κατέχει ο Γιαν Ομπλακ, από την στιγμή που για τον Σλοβένο διεθνή γκολκίπερ η Ατλέτικο Μαδρίτης ξόδεψε πέρυσι 16 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του από την Μπενφίκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024