Reuters: Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον ELA μέχρι το δημοψήφισμα
Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει της γραμμή χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες μέσα ELA μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. Η ΕΚΤ συνεδριάζει πάλι για το θέμα την Τετάρτη. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το αίτημα της ΤτΕ το οποίο απορρίφθηκε από την ΕΚΤ χθες, Κυριακή, αφορούσε ενίσχυση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ. Ωστόσο η ΕΚΤ διατήρησε σταθερό το όριο του ELA, και ακολούθησαν οι αποφάσεις για τραπεζική αργία και περιορισμό στις αναλήψεις.
Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το αίτημα της ΤτΕ το οποίο απορρίφθηκε από την ΕΚΤ χθες, Κυριακή, αφορούσε ενίσχυση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η ΕΚΤ διατήρησε σταθερό το όριο του ELA με αποτέλεσμα να υπάρξει η τραπεζική αργία και ο περιορισμός στις αναλήψεις.
Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε αίτημα της Ελλάδας για αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης κατά 6 δισ. ευρώ την Κυριακή.
«Μετά την εξαγγελία για δημοψήφισμα και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό» υποστήριξαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ