Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.: IMAXTree

«Ή θα το ζήσω το παραμύθι ή όχι», σκέφτονται ορισμένες και επιλέγουν πλούσια, εντυπωσιακά νυφικά. Έχουν όμως και αυτά το manual τους.
*Μήκος: Το πλούσιο φούσκωμα δεν σημαίνει και υπερβολικό μήκος. Το μπροστινό κομμάτι της φούστας δεν θα πρέπει να σέρνεται στο πάτωμα ώστε το περπάτημα και ο χορός να είναι πιο εύκολες διαδικασίες χωρίς αν μπερδεύεστε.
*Φέρτε μου ένα κρινολίνο: Η αλήθεια είναι ότι παρουσία του δίνει μια παραπάνω θεατρικότητα αλλά από την άλλη προσθέτει βάρος και περιορίζει την διέλευση του αέρα με αποτέλεσμα να ζεσταίνεστε πιο εύκολα. Εναλλακτικά, χαρίστε όγκο χρησιμοποιώντας πιο άνετα και «ευκίνητα» υφάσματα, όπως το τούλι.
*Κούνα το μωρό μου, κούνα το: Καλές οι λεπτομέρειες (κεντήματα κτλ) αλλά σημασία έχει το ballgrown που θα επιλέξετε να «κινείται». Και το μυστικό είναι η ειδική φούστα – που τη δεκαετία του ’50 ονόμαζαν bombast – και η οποία έχει ένα σχήμα που παραπέμπει σε καμπάνα εξασφαλίζοντας έτσι την αέρινη κίνηση του φορέματος.
*Πόσο ταιριάζουμε! : Με ένα ζευγάρι ψηλά γάντια θα αναδείξετε ακόμη περισσότερο το στυλ του
*Body Language: Τα ballgown νυφικά ταιριάζουν σε όχι πολύ μικροκαμωμένες αλλά με αδύνατη μέση. Κολακεύουν ιδιαίτερα τα σώματα σε σχήμα «αχλάδι».

gamos.gr